wat maakt mijn aanpak effectief?

1. Jij, de coachee neemt de volledige verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling. Ik, de coach, faciliteer jou daarbij door je op het juiste moment de juiste instrumenten aan te reiken of vragen te stellen die passen bij waar je nu gebleven bent en je uitdagen de volgende stap te zetten.

2. Ik begrijp de (zakelijke) context waarin je opereert en de bijbehorende valkuilen en succesfactoren. We kijken waar je kwaliteiten en potentieel zit en hoe je die kunt toepassen in je dagelijkse praktijk.

3. We gaan op reis, op weg naar je innerlijke overtuigingen en drijfveren. Ik zal je vast en zeker ongemakkelijke vragen stellen (doe ik dat niet, dan hoop ik dat je me daar op aanspreekt!). Ik blijf altijd open minded, zonder oordeel, wat je me ook vertelt. Alleen door echt jezelf te mogen zijn en je vrij te voelen en te weten van mijn oordeel, kun je echt bij jezelf naar binnen kijken. Het blijft wel een feit dat coaching een concreet en tastbaar doel heeft, waarheen ik je natuurlijk zal blijven begeleiden.

4. Ik zet een breed scala aan werkvormen en oefeningen in. Sommige om je dingen te laten voelen en ervaren, sommige om je op zaken en gebeurtenissen te laten reflecteren en bezinnen.

Comments Off