resultaten

Clienten bereiken fundamentele blijvende resultaten in de coaching

• De manager die met een burn out thuis zit krijgt zicht op wat werkelijk belangrijk voor haar is. De balans was zoek. De baan was emotioneel uitputtend. Door in de coaching weer stil te gaan staan bij wie ze werkelijk is en wat er voor haar in het leven werkelijk toe doet, maakt ze nieuwe keuzes op loopbaangebied. De balans is hersteld.

• De projectleider die begrijpt dat hij “iets met mensen moet maar echt geen idee hoe dan precies” is in staat om zich in te leven in de belangen en voorkeuren van de teamleden en andere belanghebbenden. Hij weet zich te verbinden aan anderen om samen met hen aansprekende resultaten te behalen. Hij voelt zich gewaardeerd en op zijn plek. En raakt niet langer in conflictsituaties verzeild.

• De 55 jarige manager die de promotie maakt tot BU directeur aarzelt de dagelijkse operatie los te laten. Wat is mijn taak in deze rol precies en hoe geef ik daar invulling aan? En zijn de mensen in mijn team wel in staat mijn oude rol over te nemen? In de coaching heeft deze manager zijn onzekerheden ontdekt en onder gezien en weet hij zijn rol nu daadkrachtig in te vullen.

• Veelbelovende jonge manager had moeite zich te verenigen met de werkwijze binnen zijn organisatie en vraagt zich af waar dit aan ligt en wat zijn volgende stap zou moeten zijn. Een innerlijke verdiepende speurtocht leidt naar het nemen van fundamentele beslissingen maar niet nadat hij scherpt heeft gekregen wat zijn eigen pijnpunten zijn.

Comments Off